Маска з авокадо для обличчя

Маска з авокадо для обличчя Краса

Незважаючи на те, що авокадо з’явилося в наших магазинах не так давно, воно набуває все більше і більше популярності, тому нам хочеться дізнатися якомога більше про цю рослину та її плоди, тим більше, що набуває популярності і косметична маска для обличчя  з авокадо . Цікаво дізнатися, які чарівні властивості має цей екзотичний плід і як він взагалі потрапив на прилавки наших магазинів.

Трохи історії

Дерево, на якому росте авокадо, або як його ще називають «алігаторова груша», є швидко зростаючим і вічнозеленим, досягає у висоту двадцяти метрів. Його батьківщиною можна вважати кілька країн – це Перу, Мексика, Чилі, Еквадор і Гватемала, всі вони є країнами Центральної та Південної Америки. В даний час цей плід вирощується в промисловому масштабі, переважно, в США це – Каліфорнія, Гаваї та Флорида, а також у Бразилії, Аргентині та на Кубі; крім того, у кількох південно-африканських країнах, в Австралії та Новій Зеландії. Селекціонери навіть змогли вивести сорти авокадо, які можна вирощувати на Чорноморському узбережжі Кавказу.

У середньому дерево може плодоносити не більше п’яти років, за рік із одного дерева можна зібрати від 150 до 200 плодів.

Склад авокадо

Плід може бути овальної, грушоподібної або кулястої форми, довжиною до десяти сантиметрів і важити до 1,5 кілограма. Він має жорстку шкірку темно-зеленого кольору. Авокадо, що дозріло, має м’якоть зеленувато-жовтого відтінку, за смаком віддалено нагадує волоський горіх, у середині знаходиться кісточка.

Він дуже калорійний, 100 г авокадо містить 245 калорій, крім того має багато поживних речовин. За рахунок того, що в ньому немає шкідливих жирів та цукру, його активно включають до дієтичного раціону харчування. Однією з переваг авокадо є олеїнова кислота, яка входить до його складу, вона перешкоджає утворенню холестерину в крові, та сприяє розщепленню вже накопиченого.

У цьому плоді широко представлені мінеральні речовини, наприклад, калію в ньому більше, ніж у банані, кальцій, натрій, фосфор, марганець, залізо, магній та інші. Фосфору в ньому міститься стільки, скільки необхідно для безперервної роботи серцевої та нервової системи, а також шлунково-кишкового тракту. Вітамінами він теж не обділений це – група вітамінів В, вітамін С, вітаміни РР, провітамін А та D, а вітамін Е, є взагалі рекордсменом за вмістом в авокадо, він стимулює клітини зі збагачення киснем та сприяє їхньому захисту від передчасного старіння. І, взагалі, запас вітамінів в авокадо може забезпечити більшу частину необхідної кількості добової норми для нашого організму. Здатний забезпечити необхідним обсягом клітковини.

У його складі є природні гормони та інші, біологічно активні речовини, які мають омолоджуючу дію на організм людини.

Корисні властивості авокадо

Ці дивовижні плоди мають оздоровчий вплив на всі людські органи. Вважається, що завдяки поліненасиченим кислотам, що містяться в ньому, авокадо знижує ризик серцево-судинних захворювань і сприяє поліпшенню пам’яті. Дослідження показали, що через недостатній вміст саме цих кислот виникає небезпека виникнення атеросклерозу та порушується обмін холестерину в крові. А калій, який у ньому міститься, сприяє правильній роботі серця, позбавляє стресу і приводить у норму водно-сольовий обмін. Його вживання буде корисним людям з підвищеним артеріальним тиском, оскільки він сприяє його зниженню.

Для нормального кровообігу та кровотворення необхідний цілий комплекс вітамінів та мінералів, який теж у ньому міститься. Це, перш за все, мідь, яка перешкоджає утворенню анемії – недокрів’ю, а також залізо, яке є важливим кровотворним елементом, і звичайно ж, рибофлавін – вітамін В2, який бере участь в утворенні червоних кров’яних тілець. Поєднання в одному продукті заліза та міді, сприяє їх кращому засвоєнню організмом.

Позитивний вплив авокадо на всі органи та системи людського організму довели сучасні медичні дослідження. Завдяки мінералам, що містяться в ньому, він сприяє поліпшенню настрою, знижує артеріальний тиск, перешкоджає утворенню на стінках судин атеросклеротичних бляшок, він незамінний при анемії і навіть уповільнює процес старіння, покращує процес кровообігу і роботу травної системи. Вживання нового авокадо очищає кров.

Авокадо

Смакові якості авокадо

М’якуш зрілих плодів авокадо є ніжною консистенцією і за смаком нагадує суміш вершкового масла з пюре із зелені. Оцінили та полюбили смак авокадо гурмани, а прихильники здорового способу життя, оцінили його за цілющі властивості, він не викликає ні в кого алергію і не має протипоказань до вживання, тобто має лише позитивні якості. На його батьківщині, в Південній Америці, є така традиція дарувати авокадо на день народження в красивій упаковці, як символ здоров’я та вічної молодості.

Як їдять авокадо

Його прийнято їсти, у сирому вигляді, використовуючи для приготування різних салатів у поєднанні з іншими продуктами чи холодними закусками. Це зберігає його корисні та цілющі властивості. При покупці треба звернути увагу на те, щоб плід був без плям і трохи м’який на дотик, якщо ви купили твердий авокадо, треба почекати пару днів, він дозріє і тоді його можна буде з’їсти. Розрізають стиглий плід уздовж, навколо кісточки, а потім обидві половинки провертають у різні боки, як би імітують відкручування кришки, після цього ложкою видаляють кісточку і знімають шкірку, якщо плід стиглий, то вона знімається одним рухом. Заздалегідь його чистити не треба, тому що він швидко темніє на повітрі та втрачає зовнішній вигляд. Він добре поєднується з цитрусовими, апельсинами, лимонами, а також добре доповнюють гострі та солодкі приправи.

Найбільш популярна страва з екзотичного плоду – гуакамоле, традиційний мексиканський соус, його подають з хлібом, кукурудзяними чіпсами і поєднують з багатьма іншими стравами. Основними компонентами цього соусу є авокадо, сік лайма (лимона) і сіль, але рецептів існує безліч, в нього ще додають помідори, зелень, болгарський перець або чилі, всілякі приправи і часник.

Найголовніше в приготуванні цього соусу треба швидко полити соком лайма авокадо, щоб встигнути це зробити до того моменту, як він потемніє, а після цього додавати решту інгредієнтів.

Оздоровчий джем з авокадо – рецепт

Він використовується для покращення роботи шлунково-кишкового тракту та для попередження та лікування запорів.

Інгредієнти:

Інжир, авокадо, курага, мед, чорнослив, все береться в рівних пропорціях, наприклад по одній столовій ложці.

Сухофрукти необхідно розмочити і подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера, авокадо – очистити від шкірки і подрібнити ложкою, треба перемішати до отримання однорідної маси і скласти в скляну ємність. Рекомендується зберігати джем у холодильнику та вживати в лікувальних цілях по три рази на день після їди, а у профілактичних – один раз на день, на ніч.

Використання авокадо у косметології

Авокадо широко використовується в косметології, багатий на вітаміни А і С, жири і білки рослинного походження, що входять до його складу, використовуються для підтримки еластичності шкіри. Використовується в натуральному вигляді і включається до складу різних косметичних засобів, отримане з нього масло.

Вченими доведено, що олія авокадо за своїми фізичними властивостями майже ідентична зі шкірним жиром, вона не утворює на поверхні шкіри плівки і добре вбирається. Косметичні засоби, що містять авокадо підходять для тонкої, в’янучої та сухої шкіри, вони приводять у норму внутрішньоклітинні процеси, покращують колір шкіри та вирівнюють дрібні зморшки.

Дуже корисні для шкіри маски з авокадо, вони живлять шкіру і покращують кровообіг, ідеально підходять для сухої шкіри, що лущиться, особливо в зимовий період і опалювальний сезон, чудово зволожує шкіру і сприяє регенерації клітин. Крім того, вони чудово освіжають, сприяє розслабленню та розгладжуванню шкіри. Для приготування масок треба використовувати стиглі плоди не дуже тверді на дотик, якщо плід пружний, але не жорсткий, значить він стиглий, не слід купувати авокадо, якщо при натисканні на його шкірці залишаються сліди, а також на ній є чорні крапки та подряпини.

Рецепти масок для обличчя, до складу яких входить авокадо

Для шкіри, що лущиться:  м’якоть половинки авокадо подрібнити вилкою і змішати з однією столовою ложкою масла, можна взяти оливкову, лляну або персикову олію. Нанести маску на обличчя та тримати 20 хвилин, після чого змити теплою водою.

Для сухої шкіри:  взяти одну столову ложку м’якоті авокадо, розім’яти виделкою і ретельно змішати з яєчним жовтком, нанести на обличчя і залишити на 20 хвилин, потім змити теплою водою, протерти тоніком і поживний крем на обличчя. Добре пом’якшує та тонізує шкіру, розгладжує дрібні зморшки.

Зі сметаною для сухої шкіри:  необхідно змішати дві столові ложки м’якоті авокадо і одну столову ложку свіжої сметани, нанести на обличчя на 15-20 хвилин, після цього змити теплою водою і нанести на обличчя живильний крем.

З авокадо, м’яти та лимона:  взяти половинку авокадо, кілька листочків м’яти та 4-5 крапель лимона, все добре розтерти і нанести на обличчя, тримати 20 хвилин, після чого змити теплою водою та вмитися відваром з м’яти.

Маска рекомендується для нормальної та жирної шкіри, завдяки ній, ваша шкіра стане свіжою, пружною та помолодшає.

З авокадо та яєчного білка:  необхідно взяти один яєчний білок, добре збити його до утворення стійкої піни, додати одну столову ложку м’якоті авокадо та одну чайну ложку лимонного соку, все добре перемішати та нанести на обличчя на 15-20 хвилин, після цього змити прохолодною водою, а потім обполоснути обличчя холодною водою.

Така маска буде корисна для жирної та млявої шкіри, тому що білок дає додатковий ефект стягування і звужує пори.

З моркви та авокадо:  знадобиться одна очищена морква без серцевини, половина авокадо, одна столова ложка меду, половина столової ложки оливкової олії, одна чайна ложка лимонного соку, один яєчний жовток.

Приготувати моркву на пару, або зварити до дуже м’якого стану, перетерти моркву до густоти сметани, змішати авокадо і моркву таким же методом, до такого ж стану додати мед, сік лимона і жовток, добре розтерти. Нанести на обличчя та тримати 15 хвилин. Змити маску теплою водою за допомогою тампона та нанести зволожуючий крем.

Половину екзотичного плоду, що залишилася, можна з’їсти, змішавши з лимонним соком і морською сіллю, говорять дуже смачно.

Оцініть статтю