Імбирний чай при простуді: секрети приготування

Імбирний чай Корисні поради

В зимову пору року люди починають хворіти то на грип, то на вірусні інфекції, то переохолодяться самі і захворіють. Простуду зазвичай, люди намагаються лікувати самотужки, використовують народні методи.

Одним з ефективних методів є часте пиття імбирного чаю, який має багато лікувальних властивостей.

Корисні властивості імбиру

Імбир – це чудовий захисник нашого організму від вірусів, застуди і грипу. Ця рослина – кращий природний стимулятор імунної системи. Вживання імбирного чаю допоможе побороти застуду і зміцнить опірні сили організму, необхідні для боротьби з захворюваннями. Окрім того, імбирний чай допомагає при здутті кишечника, виводить токсини з організму. Імбирний чай рекомендують пити при схудненні, і навіть для підвищення лактації.

Як приготувати імбирний чай?

Цитрусовий імбирний чай. Для його приготування необхідно нагріти в емальованій каструлі воду. Як тільки вода закипить, покласти в каструлю дольку лимона та шматочок імбиру, подрібненого на більшій тертці. Накрити каструлю кришкою і на невеликому вогні прокип’ятити 5 хвилин. Після цього, вогонь погасити і дати напою настоятися ще 10 хвилин. Імбирний цитрусовий чай необхідно вживати достатньо гарячим, але бути обережним, щоб не обпектись, добре було б додати меду до нього

Допомагає імбирний чай також полегшити кашель та біль у горлі.

Додавати імбир можна до зеленого чаю, або чорного, якщо він більше смакуватиме так. Спершу потрібно заварити чорний або зелений чай, а потім до відвару додати лимон, імбир, гвоздику. Прокип’ятити 5 хв чай і зняти з плити. Смачний та ароматний вітамінний чай потрібно процідити, і теплим пити. Тепле пиття завжди допомагає при сильному кашлі, знімає симптоми простуди.

Є категорія людей-трудоголіків, які з простудою підуть на роботу і про ніякий постільний режим не може бути і мови. В такому разі варити імбирний чай не вдасться, як варіант – його можна запарити.

 «Швидкий» рецепт імбирного чаю.

Робиться напій дуже просто. У горнятко потрібно покласти подрібнений імбир, залити кип’ятком і накрити кришечкою або тарілкою горнятко на 15 хв. Потім додати скибку лимона, цукор або мед, можна малинове варення, незамінне при простуді також. І чаюйте так під час робочого дня, поповнюйте організм вітаміном С, оскільки імбир, лимон, малина – його містять дуже багато і не хворійте. Пийте такий чай просто для профілактики у період росту ГРВІ.

Оцініть статтю